top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

סיכום גיבוש חובלים 9-13.2.25


סיכום גיבוש חובלים 9-13.2.25

יום ראשון:

הגעתי לתחנת הרכבת בעתלית ביום ראשון, בסביבות 10:20 ומיד נקלטנו ועלינו לאוטובוס.

כבר כשהתחילה הנסיעה הבנו שהגיבוש התחיל, אסרו עלינו לדבר וביקשו לשים את הטלפון והשעון בשמרדף קרטון. כשהגענו לבסיס עתלית, שמנו את התיקים האישיים בארונית ברזל והפקדנו על דבר בעל ערך וכל מכשיר חכם, אחר כך נבדקנו על ידיי חובש והתחלנו לעמוד ב-ח עד שנאספו 50 מתגבשים. לאחר מכן לקחו אותנו לעבור ריצת ניפוי (ריצת 2,000) ובסופה חילקו אותנו למחלקות ונתנו לכל אחד מספר לגיבוש (אני הייתי מספר 26 ומחלקה 11)

קיבלנו ציוד, עלינו על מדים וקיבלנו גלעד (החדר שבו אתם תישנו)


טיפ ממסלוליסט -

ממליץ לתפוס מיטה למעלה, כי כשתשבו בחדר כולם ימלאו בחול את המיטות הנמוכות. בנוסף יעזור גם לישון קרוב לדלת כך שתהיו זריזים יותר בהקפצות.


על כל מחלקה היו שלושה מגבשים, שני חובלים וצוללן, ובנוסף בכל הזמן יסתכלו עליכם גם צוערים של קורס חובלים וירשמו הכול.


טיפ ממסלוליסט -

כיוון שיש עליכם כל כך הרבה עיניים משגיחות אל תרשו לעצמכם להתרשל, כל הזמן תהיו זקופים, תדברו בשפה יפה, ותהיו מדוגמים. המגבשים מחלקים לכל מתגבש חוברת למידה ועפרון, בחוברת יש חומר לימוד כללי על הים ועל הסט"ילים וגם חומר שקשור להיסטוריה של ספינות הקרב שתצטרכו להעביר עליו הרצאה.

היה זמן אוכל קצר, (האוכל יחסית טוב בגיבוש הזה, וגם בימים גשומים יש תה).


טיפ ממסלוליסט - 

ממליץ מאוד לנסות ללמוד בזמן האוכל, גם אם שאר המחלקה מדברת כזה הייתי מנסה לשלב למידה עם הדיבורים.


לאחר מכן הלכנו לחוף אחרי המגבשים לאקט של זחילות-סדרי הגעה, באמצע האקט יכניסו אתכם למים ותמשיכו לזחול על רטוב. בסוף האקט אתם תמלאו את שק החול שלכם למשקל של 10 קילו ותשימו אותו בתד"ל שלכם, זה השימוש היחיד של השק. לאחר מכן אתם תחזרו לבסיס לזמן שטיפה וקדרים, ואז אוכל וזמן למידה קצר. כשיסתיים הזמן הזה יתנו לכם חידה קבוצתית (חידת איינשטיין), בחידות האלו זו ההזדמנות שלכם לבלוט,


דגש חשוב מאוד ממסלוליסט - 

בגיבוש חובלים, בניגוד למטכ"ל ושייטת יש יותר חשיבות למשימות הקבוצתיות מאשר לאקטים הפיזיים.

אחרי משימת החשיבה הכניסו את כל הגיבוש לחדר האוכל של הבסיס שם הצוערים העבירו שתי הרצאות קצרות.


טיפ ממסלוליסט - 

חשוב להקשיב ולקלוט כמה שיותר כי תבחנו גם על החומר הזה והוא לא מופיע בחוברת הלמידה. לאחר מכן יש זמן התארגנות לשינה וכיבוי אורות.


יום שני:

אתם תתעוררו לרעש של מגפון וצעקות "הקפצה" (בסביבות השעה 4:00) תתבקשו לעלות על מדים רטובים ותשלחו לטבילה. (כשאתה חניך המסלול והתנסית באימונים של כניסות למים אז הטבילה לא כזו קשה זה דווקא די נחמד אין מה לפחד)

אחרי הטבילה זמן שטיפה ועליה על מדים יבשים. אתם תצאו למסע על ציוד מלא ובערך אחרי 2 קילומטר תתבקשו לפתוח אלונקה ולשים עליה 7 תד"לים.

(טיפ ממסלוליסט - 

תעשו לעצמכם טובה ותתפסו אלונקה, המגבשים רואים את זה בעין רעה מאוד אם לא לוקחים חלק).


*אם אתם טובים בקשירות ושיפצורים זו עוד הזדמנות בשבילכם לבלוט.

תוך כדי המסע יבחנו אתכם בעל פה אחד אחד על החומר שהוקנה לכם בהרצאה יום לפני.


היום הזה התמקד ברובו במשימות פיקוד, יחלקו את המחלקות שלכם לשתי סירות כל סירה עם מגבש חובל ומגבש של צוללות יחליף בין הסירות כל כמה זמן. (בשלב הזה הסירות זה שם לקבוצה שלכם, ביום השני עדיין לא עולים על ס"ג). כל אחד יקבל משימה להוביל בתורו, ובסוף המשימה יתבקש לדרג את עצמו את הצוות. המשימות הפיקודיות יהיו חלקן קלות וחלקן בקושי אפשריות, מה שהם מחפשים זה לא אם הצלחתם או לא אלא יותר איך אתם ניגשים לבעיה, ואיך אתם מנהלים את הצוות שלכם.

לכל משימה יתנו לכם 10 דקות.


מלבד משימות הפיקוד אתם גם תתבקשו להעביר הרצאה אישית באורך 10 דקות (מוזמנים להכין אחת מלפני, זה לא יזיק).


טיפ ממסלוליסט - 

תשתדלו להיות דינמיים, ותהיו מוכנים לשאלות מצד המגבש בסוף ההרצאה על דברים שלא הרחבתם עליהם. בנוסף, הוא ישאל גם את חברי הצוות שאלות על ההרצאה  לבחון אם הם היו בקשב. בנוסף ביום הזה יחלו המבחנים הכתובים על חוברת הלמידה שלכם, המבחנים לא לפי סדר מסויים ויש מקרים בהם תבחנו פעמיים על אותו הנושא, אז אל תפסיקו ללמוד אותו לגמרי אם נבחנתם עליו כבר. כמובן יהיו גם עוד חידות קבוצתיות. האקט הפיזי של היום הזה היה האלונקה הסוציומטרית, לא קשה במיוחד שכן בניגוד ליומ"ס הוא יתבצע במישור ולא בעליה.


יום שלישי - יום ים:

גם אותו תתחילו כמובן בהקפצה למים בשעה ארבע בערך זמן שטיפה ואז מסע. (גם במסע הזה תבחנו בעל פה על החומר שהוקנה לכם ביום הראשון).

בבוקר הזה יעמידו אתכם ב-ח גיבושית ומפקד הגיבוש מקריא מספרים של מי שנופה (כמעט 50). *זה לא המסדר דמעות


היום הזה יערך ברובו על ס"ג בים ועל הס"ג יהיה עוד סבב של משימות פיקוד.

גם כאן כל אחד יקבל 10 דקות ומשימה לא קלה בכלל, וגם כאן תבחנו על ההתנהלות שלכם ולא על הצלחת המשימה. אחרי שכל הסירה שלכם ביצעה משימת פיקוד יגיעה האקט של סירת ההקאות (אין שום סיבה לפחד מזה, לא שמעתי על מישהו שהקיא אצלנו בגיבוש).

הסירה היא למעשה רפסודה צפה ומקורה לגמרי, אתם תתבקשו לשבת על 6 כל המחלקה בתוך הרפסודה ותקבלו עוד משימת חשיבה צוותית, אתם תשהו בסירה חצי שעה בערך ואת תחזרו לבסיס להמשך הגיבוש.

סיכום גיבוש חובלים 9-13.2.25

בנוסף לאקטים בים ביום הזה אתם תעברו עוד מבחנים על החוברת וגם תתבקשו להעביר את ההרצאה המקצועית שלכם באורך 7 דקות (הרצאה על החומר בחוברת) חשוב מאוד לדייק בעובדות, מי שלא מדייק ההרצאה שלו נעצרת באמצע.

ביום הזה יהיה גם אקט של פירוק והרכבת נשק, ידגימו לכם פעמיים איך לעשות את זה אז תהיו מרוכזים. תוך כדי שאתם מפרקים ומרכיבים המגבש ישאל אתכם שאלות כדי לראות איך אתם מתפקדים כשצריך לעשות כמה משימות במקביל. באקטים הפיזיים של היום הזה יהיו משיכה בחבל, בור אישי, ובור קבוצתי. בסוף היום יהיה השאלון סוציומטרי שבו תדרגו את המפקד הטוב ביותר ואת חבר הצוות הטוב ביותר. בנוסף המגבשים יעניקו לכם דף אישי למלא לקראת הראיון האישי.

חצי שעה בערך אחרי שתלכו לישון יקפיצו את כל הגיבוש אז תהיו מוכנים.


יום רביעי:

הקפצה כמובן, ואחריה חצי מסע כזה עם הצוערים. הם יעמידו אתכם מול הים, וידברו על הזכות האמיתית שעומדת ליפול בידי חלק מכם להעביר שם את השירות הצבאי. כשתחזרו מהמסע הקצר הזה יחלו תיזוזים ועבודות רסר ותוך כדי יקראו למחלקה שלכם אחד אחד לראיון אישי עם המגבשים.


אחר כך יהיה מסדר הדמעות שאחריו ישארו בסביבות ה-50 לחובלים ועוד איזה 10 לצוללות, כל מי שנופה ביום הזה יקבל שבוע ראיונות, ומי שנשאר ימשיך לעוד יום גיבוש.

המשך יום רביעי למי שעבר לחובלים:

יעלו אתכם לאוטובוס ואתם תיסעו לבית הספר לחובלים בחיפה, שם תעברו מבחנים וראיונות למגמות השונות בקורס (אלקטרוניקה שייט ומכונה), ולבסוף גם פסיכולוג.

בכל הזמן שבין המיונים אתם תשבו בחדר הרצאות ותעשו מעין שלאות תשובות עם הצוערים, בשלב הזה הדיסטנס החל להישבר אני לא ארחיב יותר מדי כי זו חוויה ששווה לכם לעבור בעצמכם, זה קורע מצחוק כשזה מגיע ועדיף שלא תצפו לזה.

אחרי המבחנים הראיונות והפסיכולוג אתם תחזרו לעתלית ותלכו לישון ללא אוירה של גיבוש.


יום חמישי:

הפעם אתם תתעוררו בבוקר ולא באמצע הלילה, אין יותר דיסטנס ביניכם לבין הצוערים והכל באווירה טובה וצחוקים, תחזירו את הציוד שלכם ותעלו על אזרחי, אחר כך כמובן עבודות רס"ר כדי להחזיר את הבסיס למצב-0. כשתסיימו עם עבודות הרס"ר אתם תעלו על אוטובוס לב"ח בחיפה ושם תעשו סיור על הסט"ילים (חוויה מדהימה, הכלים האלה מטורפים). בזמן שאתם בסיור יש ועדות של כל המגבשים יחד עם מפקדי הגיבוש ובית הספר לחובלים ושם מחליטים מי עבר, ולאיזו מגמה.

כשתסיימו את הסיור אתם תיסעו לבית הספר לחובלים, תאכלו צהריים בחדר האוכל שם (פינוק של החיים אחרי שבוע עם כריכי גבנ"צ), ואז תעמדו בטור ותכנסו אחד אחד לוועדה לשמוע אם עברתם או לא.


(אני התקבלתי למגמת שייט)


הערות חשובות וטיפים שיכולים לעזור לכם:

סיכום גיבוש חובלים 9-13.2.25

  1. תשקיעו בלהראות טוב, כל הזמן לדגם את המדים, כל הזמן ליישר את הכובע, לעמוד זקוף, לדבר יפה, אם הולכים במסע את לסתום, עם עומדים ב-ח אז לא לזוז, לא לצחוק בפנים של המגבש, כל הדברים האלו חשובים מאוד.

  2. כמו שאמרתי אני ממליץ לישון במיטה קרובה לדלת כדי שתהיו זריזים בהקפצות

  3. תישנו עם הנשק, היו כאלה שחטפו להם אותו בשינה

  4. אם את/ה חנט"ר/ית אל תקבלו את המפקדים כל עוד המחלקה לא מדוגמת.

  5. זמן לפני משימה תמיד

  6. אל תתביישו לבקש הארכות, הם נותנים זמן לא אפשרי בכוונה

  7. אם אתם חנט"רים תישנו עם הטיימר עליכם כדי להיות מוכנים להקפצה

  8. אל תפקירו נשק בחיים

  9. תלמדו בכל רגע של זמן פנוי

  10. תשתדלו להוביל במשימות צוותיות ובחידות

  11. הצוערים משפיעים עם תתקבלו או לא, חשוב להתייחס אליהם כמו אל מגבשים

  12. תשמרו על סטנדרט באקטים הפיזיים

  13. כשעומדים ב-ח או שני תורים אל תעזו לדבר, גם אם המגבשים לא שם

  14. אל תזלזלו בגיבוש, אמנם הוא לא קשה פיזית כמו מטכ"ל/שייטת אבל המבחנים לא קלים בכלל והמשמעת בו ברזל.



16 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page