שם היחידה : סיירת גבעתי לשעבר גדס"ר גבעתי.
סמל היחידה:
פרופיל נדרש : 82 ומעלה.
קב"א מינימלי: -
דפ"ר מינימלי: -
איך מגיעים ליחידה:
1. דרך גיוס לחטיבת גבעתי.
2. נפילה מיחידות מיוחדת, דרך ראיון.
סיירת גבעתי - שלבי המיון:
אופציה א':
1. דירוג גבוה במנילה.
2. גיוס לחטיבה.
3. בוחן בר אור (רף מתקשה מפעם לפעם)-מי שלא עובר את הבוחן לא יכול לצאת לגיבוש.
4. מעבר בהצלחה את הגיבוש.
אופציה ב':
1. הדחה מיחידה מיוחדת (תלוי בשלב ההדחה).
2. שבוע ראיונות.
3. ראיון מפקד יחידה.
ייעוד היחידה: ליחידה שני ייעודים מרכזיים: שגרה וחירום.
1. שגרה (בט"ש- בטחון שוטף)-
היחידה תועסק בגזרות המבצעיות המורכבות ביותר ביהודה ושומרון (שכם וג'נין), למשך 4 חודשים ולאחר מכן היחידה תעבור לתקופת אימון בבסיס האם של היחידה לתקופת זמן זהה. היחידה תתמקם בגזרות אשר מאפשרות אימון תוך כדי שמירה על הגזרה המבצעית על הצד הטוב ביותר. סיירת גבעתי מלאה בהישגים מבצעיים כבירים ביהודה ושומרון ותמיד דואגת להשאיר חותם משמעותי בסיום התעסוקה המבצעית. הגזרה מורכבת ממשימות קבועות ובעיקרה בפעילויות מבצעיות בעומק הגדה המערבית.
2. חירום-
תפקידה של סיירת גבעתי הוא להכניס את חטיבת גבעתי ללחימה. ליחידה קיימת את היכולת והאמצעים להילחם ככוח עצמאי תקופת זמן ממושכת. לרשות היחידה אמצעי לחימה ורק"מים מהמתקדמים בצה"ל על מנת לממש את ייעודה. לטובת היחידה 2 פלגות פשיטה: פלגה א'- בעברה הסיירת (פלס"ר) ופלגה ב' בעברה פלוגת החבלה וההנדסה (הפלחה"ן). לכל צוות באחת הפלגות יש ייעוד לחימתי, קורס ייעודי שעברו במסלול ההכשרה. המאפשר לחימה עצמאית של פלגה לבדה. מה שבעבר היה מתנהל בצורה שונה. כמו כן ליחידה יש פלגה נוספת הנקראת פלגת את"ר פלגת הנ"ט (העורב בעברה). פלגה בעלת אמצעים מתקדמים אשר מאפשרים תצפית, השמדה מרחוק, הכוונה, מודיעין. כוח המשרת את כלל החטיבה.
על מסלול ההכשרה – משך כל שלב :
הלוחם אשר יתגייס ליחידה יעבור מספר שלבים מרכזיים במהלך הכשרתו.
1. טירונות-
תתקיים בבא"ח (בסיס אימונים חטיבתי) של חטיבת גבעתי. שלב זה יימשך ארבעה חודשים, שלב בו מבצעים את המעבר מאזרח לחייל, מלמדים משמעת צבאית, ומיומנות לוחם בסיסית, צוותים מתגבשים כיחידה אחת, חלוקה למקצועות צוותיים.
2. אימון מתקדם-
יתקיים בבסיס הר קרן, שלב מקצועי, למידת סוגי הלוחמה- שטח פתוח, לוחמת שטח בנוי, שטח סבוך, ירי, קרב מגע, שדאות. רכישת מיומנויות הלוחם הכרחיות ללוחם בחטיבת גבעתי.
3. טירונות/ מכין יחידה-
תקופה משמעותית בה לוחם שסיים זה עתה את הכשרתו בבא"ח מתיישר לסטנדרטים ולנורמות של היחידה, חודש עצים בעל תכנים מקצועיים ולימוד מיומנויות המאפשרות בהובלת המדורים המקצועיים של היחידה. לאחר תקופה זו הצוות מקבל את הידיעה לאיזה פלגה הוא יגיע כשיסיים את המסלול ועם איזה ייעוד . תקופה זו נמשכת כחודש.
4. תקופת המסלול-
עלייה לבסיס היחידה, תקופה משמעותית בה מתעסקים בלוחמת הפרט, הלוחם ייקבל כלים אישיים הנדרשים לכל לוחם ביחידה, מיומניות בקרב מגע וירי, ניווטים, לוחמת פרט בכלל המתארים, כושר גופני בעצימות גבוה, שליטה מלאה בכלל הפק"לים שקיימים בצוות. לוחם ביחידה מוכשר להכיר בצורה מיטבית את השימוש בכלל הפק"לים . הלוחם יקבל את אחד מהמקצועות הבאים: בנאי, תצפיתן, נווט, מפקד, חובש. תקופת המקצועות בה כל אחד מקבל מיומנות נוספת שלוקחת חלק משמעותי ביכולות הצוות. שלב זה יימשך כארבע חודשים.
5. תקופת הצוות-
לאחר שכל לוחם רכש את מיומנותיו עוברים לשלב בו מתעסקים בייעוד הצוות לכל צוות ביחידה קיים ייעוד שונה. צוות שיעלה לפלגה א' או ב' יעשה קורס לוחמה בטרור (לו"טר) ועוד אחד מאופציות הבאות: קורס חוד (מודיעין וסיור) / קורס לוחמת תת קרקע (לת"ק)/ קורס חבלה/ קורס רתק. צוות אשר יעלה לפלגה ג' יעשה קורס גיל. קורס ייעודי לפלגה. לאחר סיום הקורסים הצוות יחזור לשלב המסכמים ויסיים את מסלולו. שלב זה יתמשך כשלושה חודשים.
בקיצור: 4 חודשי טירונות, 3 חודשי אימון מתקדם, חודש טירונות יחידה, כ- 4 חודשי מסלול,כ-3 חודשי צוות.
אופי השירות כלוחם ביחידה:
הכשרה ארוכה ומקצועית הנמשכת בין 14 ל15 חודשים. שבתום ההכשרה מצטרפים לשירות יחד עם הפלגות הלוחמות (תעסוקה מבצעית ואימונים) כמו כן, קיימת האופציה לחיילים לקחת חלק במדורים המקצועיים של היחידה בהתאם להחלטת מפקד בית הספר להכשרות ומפל"ג הלוחמים, תפקידים פיקודיים ותפקידי רוחב בפלגות הלוחמות.
מה מחפשים לדעתך במקום בו אתה משרת :
אנשים אחראים עם ראש על הכתפיים, בעלי יכולת פיקודית יצירתיות ויוזמה, בעלי יכולת עבודה תחת לחץ בצורה יסודית וטובה, זיקה למקצוע בעלי גאוות יחידה מנהיגות וענווה, שאיפה למצויינות וכמובן לקיחת חלק במירוץ אחר השיפור התמידי.
תקציר הגיבוש :
לילה לפני הגיבוש יתקיים בר אור כפי שצוין קודם אשר יסנן את כמות החיילים שייצאו לגיבוש. 24 שעות לאחר מכן, תהיה היציאה לגיבוש, אורך כ-72 שעות המגבשים הם בוגרי היחידה במילואים והמלאכים (המתצפתים הם קציני היחידה ואנשיי מילואים נוספים). הגיבוש יתחיל בשלוש תחנות עיקריות שמטרתן בעיקר לבדוק את הכושר גופני, איתנות והתמודדות עם ערפל. במהלך הלילה יהיו תחנות של זחילות, ספרינטים אקטים עם דיונות וכו'. ביום השני עד לשקיעה יבדקו את היכולת החשיבתית של כל לוחם, הרצאה, חידות, עבודה תחת לחץ, חלוקת קשב, יצרתיות וכו'. בלילה השני יהיו אקטים נוספים של איתנות ומסע. בבוקר יהיו תרגילים נוספים אשר בודקים זריזות, כוח סיבולת, עבודה עצמאית ומסע צוותי ללא המגבשים. לאחר מכן מילוי שאלון סוציומטרי והגיבוש אמור להסתיים באזור הצהריים אך משתנה בין המחזורים.
טיפים שלך:
בגיבוש:
בוחנים כל דבר לרמת קצב הנשימות, תמיד יהיה מי שיתסכל עליכם, אף פעם לא לנוח, תמיד לראות איך אתה הכי יעיל, להיות חנת"ר לפרוס אוכל, לחלק מים, לדאוג לכולם, עבודה שקטה ללא דיבורים. לא אוהבים ביחידה מתמסכנים אז לא להיראות סובלים, הרבה חיילים עברו ויעברו את הגיבוש אתם לא הראשונים או האחרונים. תמיד לדגם את עצמך ולהיראות טוב, נשק תמיד עלייך, אף פעם לא מונח בצד (פסילה רצינית), להראות תמיד שיפור ולא להוריד את הרגל מהגז, להגיע בכושר מעולה, להתאמן הרבה לפני הצבא, להתבלט בענווה ולא בשחצנות, להיות המוביל בכל אקט ולהניע את הצוות מבפנים, להיות חברתי חברותי ואכפתי, לא משנה איזה אקט תעבור תמיד ראש מורם!
במסלול:
עברת את הגיבוש? מברוק, זאת תקופה קשה ואינטסיבית, אתה תחווה שם הרבה קשיים אבל תמיד לזכור למה אתה עושה את זה וכמה חשוב שאתה נמצא שם. הצוות תמיד שם להיות צוות חזק ומאוחד רק ככה עוברים את הקשיים. ליהנות מהרגע, הכל עובר בסוף והכל זה חוויה מצחיקה במבט לאחור. ליצור סטנדרטים גבוהים ותמיד לדרוש מעצמך את המעבר, להתסכל קדימה ולהרים את הראש, ללמוד כמה שניתן, להכיר את ההיסטוריה הצבאית של היחידה, להתמלא בגאווה שנפלה בחלקך הזכות להגיע למקום בו אתה נמצא.
בוגר היחידה ליאל גדעוני ז"ל אשר נפל בצוק איתן
ליאור נהג להגיד לחייליו: תחייכו, כי חיוך זה שמחה ושמחה זה הכח להמשיך הלאה!"
תמיד להסתכל לחברים בלבן של העיניים ברגעים קשים ופשוט לחייך, תמיד עובד.
לוחמים: הדבר האמיתי! תסיימו מסלול ונדבר
Comments